Terug in Sydney
Hallo iedereen!
Ik heb gehoord dat het erg lekker weer is in Nederland! Hier is het weer niet zo daverend. Ze verwachten redelijk lage temperaturen de komende maand. Rond de 20 graden, en dat is abnormaal koud voor deze tijd van het jaar. Verder verwachten ze ook dat het blijft regen dus veel op het strand zitten zit er waarschijnlijk niet in.
Zoals al te zien valt aan de titel ben ik teruggekeerd naar Sydney. Er was geen werk te vinden in Queensland en ik wilde het risico niet nemen langer te blijven. Financieel begon ik er erg krapjes bij te zitten. Dus ik had besloten om op de 25e terug te gaan. Een verstandig besluit vind ik, aangezien ik de dag daarna al gelijk werk had. Ook heb ik afgelopen week wat uurtjes gewerkt, maar nog lang niet genoeg. Hopelijk heb ik volgende week zo'n 4-5 dagen werk.
Nick en ik reizen dus ook niet meer samen. Hij heeft besloten om naar Cairns te gaan en daar werk te vinden, volgens mij is hem dat ook gelukt. Gek genoeg vond ik het tropenweer maar niks. Na 4 jaar in Singapore gewoond te hebben zou je denken dat het '2nd nature' is voor me. (haha). Ik wilde graag weer terug naar Sydney en ben blij met mijn besluit. Ik heb het hier in Sydney toch erg naar mijn zin en dat heeft zeker geholpen met het verwerken van het tragische verlies van de auto. Het is misschien wel wat duurder hier, ook al valt dat wel mee. Het is alleen duurder omdat hier meer dingen zijn om geld aan uit te geven, maar met wat zelfbeheersing en een gezond verstand overleef ik het wel!
Volgende week Maandag kan ik weer aan de bak, en het lijkt erop dat hetzelfde bedrijf ook werk voor mij heeft Dinsdag en Woensdag. Ze hadden mij vertelt dat ze erg blij met mij waren en ik kan erop rekenen dat ik bovenaan hun lijstje sta als er meer werk is. Erg fijn om te horen natuurlijk!
Verder heb ik natuurlijk ook mijn reis plannen aan moeten passen. Het idee nu is om sowieso tot eind Februari hier te blijven en zoveel mogelijk te werken. Misschien dat ik de eerste week van Maart ook nog blijf om te werken, en daarna met vrienden hier naar een groot festival ga. Voor de lezers onder ons die dezelfde muziek interesses hebben, Swedish House Mafia is een van de aanwezigen dus het beloofd wat te worden!
Qua reis plannen daarna ben ik er nog niet helemaal uit. Ik zit er momenteel serieus over na te denken om in een vliegtuig te stappen en naar Perth te vliegen. Daar zou ik dan een auto kunnen huren en een stuk van de West Coast gaan bezoeken. Misschien dat ik daarna nog naar Adelaide ga, met de auto, en dan maak ik de keuze wel of ik de Great Ocean Road wil afrijden of dat ik naar Alice Springs ga en die grote rots die boven aan op mijn blog staat eens ga bezoeken.
Ik ben er nog niet helemaal uit maar ik heb nog genoeg tijd dus dat komt wel goed.
Ik heb wel al besloten om sowieso begin Mei terug te keren naar Nederland. Dit omdat ik het toch wel belangrijk vindt dat ik nog genoeg tijd heb om goed te orienteren op mijn studie. De laatste tijd heb ik steeds vaker zitten kijken op het internet en het enige wat mij echt aanspreekt is de studie: International Business Law in Leiden. Dus misschien woon ik volgend jaar wel in Leiden. Is weer eens wat anders dan Sydney!
Dat was het dan weer for now. Het gaat met mij stukken beter dan de laatste keer, de teleurstelling is verwerkt en ik kijk graag uit naar wat er nog gaat komen.
Tot snel weer!!
Sounds good Niels! Ik ben iig heel trots op je! Heel veel plezier nog down under en sterkte met werken! xx
Hi Niels,
Verstandige keuzes allemaal.
Klasse!
Ben zelf in Perth en omstreken geweest . Is wel aardig, maar als de keuze Ayers rock en de great ocean road is... Wat er over is van de twelve apostels moet je een keer gezien hebben. De best manier om over de great ocean road te rijden is op de bijrijders stoel. Zo mooi...
Perth en omstreken; Fremantle waar de volvo ocean race ooit eindigde. In Perth; casino en wat leuk volk, en opeens sta je in de woestijn.... Naar beneden; heb je eagle bay en zo waar je op een drukke dag toch wel 5 mensen op get strand ziet. Geen surf golven en zo. Ietsje verder heb je Margater river, een soort groot dorp bekend vanwege de wineries in de buurt. Dan nog Cape Leeuwin, ja de nederlander zijn ook daar geweest.
Voordeel van Perth is dat wanneer je van daar naar huis vertrekt de reis een paar uur korter is...
Enjoy en tot in Mei.
Luuk
Ha Niels! Leuk verhaal! Mooi weer is het hier (NL) niet meer, sneeuw en kou.... wellicht schaatsen! Swedish house mafia! Klinkt goed! Geniet nog van de avonturen die komen gaan en International business Law lijkt me wel een leuke studie voor jou! Geen Minerva balletje worden he! :p :p Ik ga komende dinsdag beginnen met mijn master! Take care
Goede dag beste kerel,
Blij weer wat van je vernemen na de debacle met de auto. Ik hoop dat je geen (over-)last hebt van het slechte weer en de overstromingen in New South Wales, die de ewrgste zouden zijn sinds 30 jaar. Hier is het berenkoud, - 15 en meer.
Ik hoop dat je werk houdt en voldoende pecunia om je reis zo te voltooien als je je dat hebt voorgesteld. Dus : "Gute Fahrt und wohlauf!".
Met hartelijke groeten uit Venlo,
dein Pauker
Goede dag Niels,
Lang niks meer gezien ! Alles oké ? Ik hoop van wel.
Wanneer kom je nu terug ?
Alles Gute und auf Wiedersehen !!!
Dein Pauker