nielsklitsie.reismee.nl

Bijna Kerstmis!

Hallo iedereen!

Het is alweer een tijdje sinds ik voor het laatst wat op mijn blog heb gezet. Maar dat is alleen maar goed want dat betekent dat ik het naar mijn zin heb. Met mij gaat het dus goed. Ik heb wel wat beleefd sinds de laatste keer.

Zoals eerder vermeld zijn wij op 13 December vertrokken naar Melbourne. Het was wel even moeilijk om afscheid te nemen van onze vrienden hier, maar het hoort erbij. Wel hebben we toen besloten om terug naar Sydney te gaan voor nieuwjaars. Daar is het feest het beste dus daar moeten we zijn.

De dag nadat we aankwamen in Melbourne zijn we gelijk naar de farm gestuurd van de Oom en Tante van Nick. De omgeving was echt heel mooi (zie foto's). Ze hebben daar 80 hectaren en ook 80 koeien. We hebben daar geholpen met bouwen aan het huis. We sliepen in de Barn die er al stond, en elektriciteit was er niet overdag. 'S avonds stond de generator aan om een lamp te voorzien van stroom. Lekker terug naar het jaar 0 dus. Het was weer eens wat anders dan de stad, en ik vond deze verandering zeer aangenaam. Niets tegen steden hoor, maar rust en stilte kan ook erg fijn zijn zo af en toe.

Zaterdagmiddag kwamen we terug in Melbourne, daar verblijven wij bij Nick z'n familie. We zijn een paar keer in Melbourne geweest. Ook een leuke stad, wel rustiger dan Sydney. We hebben in Melbourne ook wat vrienden opgezocht en zijn verder zelf wat door de stad gaan wandelen. We zijn zomaar de Rod Laver Arena binnen gelopen (zie foto's) en we hebben een groot deel van het tennispark gezien. Ze waren al druk bezig met de Australian Open die over een kleine maand plaats vindt.

Woensdag zijn we samen met de neef van Nick naar Torquay gereden. Een kustplaatsje aan het begin van The Great Ocean Road ongeveer 2 uur west vanaf Melbourne. De bedoeling was om daar te gaan surfen maar het weer hielp niet echt mee. Maar we hebben wel volop van het mooie weer kunnen genieten!

Nu zijn we weer terug in Melbourne en we gaan kerst vieren met de familie van Nick. Morgen is voor ons een grote dag want we hebben een afspraak om naar een auto te gaan kijken. Hopelijk is het een goede auto en kunnen we 'm voor een redelijk goedkope prijs aanschaffen. Als we die auto hebben kunnen we definitief terug naar Sydney voor nieuwjaars. Vluchten zijn namelijk onbetaalbaar en alle bussen zitten vol.

Na nieuwjaars bestaat er nog enige onzekerheid over wat we gaan doen. De bedoeling is om een maandje te gaan werken om genoeg benzin geld te verdienen zodat we onze roadtrip kunnen beginnen. Waarschijnlijk zal dit werk op een farm zijn, of we gaan fruitplukken of zoiets. Waar het werk is is waar wij zijn, zo simpel is het.

Dat was het dan weer for now. Ik wens jullie alle een zalige kerst en een goed en gezond nieuwjaar!!

Angélique Bruning

Lieve Niels, we envy you!!! Zie aan je nederlands dat je continu engels spreekt. Fijn dat je het zo naar je zin hebt en dat alles goed gaat. Vanuit een grijs Nederland, wensen wij je heel leuke kerstdagen toe op de beach! And a very very happy new year.
Dikke kussen van ons 4, Luuk, Daan, Desi & Angélique

Goede dag Niels,
Fijn te horen dat het je/jullie goed gaat en jullie het naar jullie zin hebben. Hopelijk kunnen jullie alle plannen realiseren.
Have a Merry Christmas and a Happy New Year !!!
Dein Pauker

Oma en Opa

Niels we genieten van je verhalen en je foto's. We wensen jou van harte Prettige Kerstdagen en het allerbeste voor het Nieuwe Jaar.

Zalig nieuwjaar en alle goeds voor 2012 !
Dein Pauker

Sjoerd Kaarsemaker

Hoi Niels, gelukkig nieuwjaar nog! Wat een gaaf vuurwerk is dat vast geweest, wel klote dat je dat niet ff gefilmd hebt en op je blog gezet hebt ::)) Greetings.